Sunday, January 19, 2014

Steampunk Lolita ~ Fan + Friend review

"Fall Garden"
Photography:  Henry Söderlund
Post-production:  Maria Maunula


Hei rakkaat ♡
Tässä nyt vihdoinkin hyviä kuvia uusimmasta tyylisuuntauksesta, mistä olen innostunut ja lähtenyt pikkuhiljaa toteuttamaan, nimittäin Steampunk. Behind the scenes matskua näet kuvauksista täällä. Piti vielä tyyliuskollisena sekoittaa lolitaa, sekä steampunkia ja tämän kaiken teki mahdolliseksi Fan + Friend! Steampunk-lolita-vaatteita ei ole ihan jokaisessa putiikkissa valmiina, joten f+f oli oikein oiva löytö tähän projektiin. ^__^ Tässä mun tuote- ja kauppa-arvostelua, sekä jokunen parhaista otoksista kuvauksista.

Hi dearies ♡
Now here's finally some good pictures of my latest style genre, which I've gotten very excited and started to try it out little by little, I'm talking about Steampunk. You can see behind the scenes material from the shoot here. As a person faitful to my style, had to mix lolita with steampunk and all this was made possible by Fan + Friend! Steampunk-lolita-clothing are not found ready made in every boutique, so f+f was a great find for this project. ^__^ Here's my product and store review, also with some of the best shots from the photoshoot.

Ostokset  -  ShoppingsVäri / Colour:  Khaki
Koko / Size:  Lady80 (medium)
Hinta / Price:  69,58€ / $95.00

Väri / Colour:  Khaki
Hinta / Price:  12,45€ / $17.00


Pikapostitus kotiin kuljetuksella / Express shipping with home delivery
25,64€ / $35.00Mekko  -  The DressTämä on ensimmäinen tilaukseni Fan plus Friendiltä ja olen hyvin tyytyväinen mekkoon. Mekon yläosassa on vuoritus ja alaosassa on kaksi kerrosta, raidallinen kangas on mukavan kevyttä ja päälykangas hieman tukevampaa. Olkaimet ja kaulanauhat on irroitettavissa, mikä tekee mekosta hyvin monikäyttöisen (tästä mulla onkin jo toinen asuidea). Takana kiristysnauhat ja yksityiskohtina hienot keinonahkaremmit ja pitsireunus.

This is my first order from Fan plus Friend and I'm very pleased with the dress. The top part has a lining and the skirt part has two layers, the striped fabric is nice and light and the outer fabric is a little bit more thick. Shoulder straps and the neck ties are detachable, which makes the dress quite versatile (I have another outfit idea about this). There's lacing in the back for adjusting and as pretty details faux leather straps and lace trim.
Minihattu ja rintaneula  -  Mini hat and broochMinihattu on samasta kokoelmasta ja mun mielestä se täydentää asua tosi kivasti. Hatussa on aikas järeät kaksi kampaa kiinnitystä varten. Ensin ajattelin niiden olevan vähän turhankin isot, mutta hatun saa niillä tosi hyvin kiinnitettyä ja ei tarvitse huolehtia, että tipahtaa kesken menon päästä. Kammat käännetään pystyyn päätä kohti ja niillä vähän kuin haukataan hampaiden väliin tukkaa. Hattua on muuten helppo kuljettaa, koska se on pehmeä ja saa litistettyä hyvin laukkuun. Rintaneula tulee mekon kanssa ja on tosi kiva, sillä voi koristaa vaikka hattua, laukkua tai kiinnittää ihan mihin huvittaa. ^__^

The mini hat is from the same collection and I think it compliments the outfit really nicely. The hat has quite sturdy combs for attachment. First I thought they were a bit too much, but with them the has gets attached really well and don't have to worry about, that it falls off in the middle of everything. The combs are turned towards the head and with them sort of like biting some hair between the teeth. The hat by teh ways is easily packed, because it's soft and can be flatten. The brooch comes with the dress and it's really nice, you can use it to decorate a hat, bag or attach it anywhere you like. ^__^

Steampunk Lolita - Photoshoot

Valokuvaus / PhotographyHenry Söderlund


Photography: Henry Söderlund
Post-production:  Maria Maunula
Photography: Henry Söderlund
Post-production: Saija Sasetar
Photography: Henry Söderlund
Post-production: Saija Sasetar
.

Mun asu  -  My outfit

Mekko / Dress Fan + Friend
Hattu / Hat:  Fan + Friend
Kengät / Shoes Dreamv
Päivänvarjo / Parasol eBay
Aurinkolasit / Sunglasses:  Punanaamio
Peruukki / Wig Gothic Lolita Wigs - Bouncy Curls - Deep PinkPhotography: Henry Söderlund
Edit: Saija Sasetar

Viestintä  -  Communication


  ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Viestintä toimi oikein hyvin ja sain vastauksia ja neuvoja kysymyksiini. Englannin kielitaito on kunnollista.

Communication worked very well and got answers and advices to my questions. Proper english skills.

Toimitus  -  Shipping


 ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Postitus on mahdollista vain pikalähetyksenä, mikä on hieman hintavampaa, mutta varmistaa, että tuote tulee varmasti turvallisesti perille. Tilaamisesta paketti oli kotona noin viikossa, eikä jäänyt tulliin.

The shipping is only available as express, which is a bit more pricy, but to make sure the item is sure to arrive safely. After ordering, the package was received in about a week and didn't get stuck in customs.

Laatu  -  Quality


 ♡ ♡ ♡ ♡
Laatu on oikein hyvä ja ommeljälki siistiä, kaikinpuolin hyvälaatuinen mekko ja hattu. Laatumärittelyssä, että mun kirjoissa pääsee täyteen viiteen, pitää olla jo tooooosi hyvä ja jotain spessua extraa.

The quality is very good and the sewing done well,  all round a good quality dress and hat. When defining quality and to get to five stars(hearts) in my books, it has to be reeeaaally good and have something special extra.


Kauppa  -  Store


♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Ihastuin tähän paikkaa ihan kokonaan! Kauppa on selkeä ja helposti selattavissa, puhumattakaan valikoiman laajuudesta, jokaiselle löytyy varmasti jotain ja hinnat ei ole ollenkaan mahdottomia. Tuotteiden tiedot ja mitat löytyvät todella hyvin ja ihan se, että vaatteita saa useassa koossa ja mittatilauksena, on mahtavaa!

I was completely delighted by the store! The store is clear and easily browsed, not to mention the variety to choose from, I'm sure everyone finds something and the prices are not impossible. Information about products and measurements are well shown, also thta the clothes are available in different sizes and custom sizes is awesome!


Suosittelen?  -  Recommend?


Kyllä!  ^__^
Mekko on tosi ihana ja tulette sitä varmasti näkemään vielä, sekä jotain muutakin fan+friend:iltä. Ihastuin jo niin moneen juttuun selaillessani. x)

Yes!  ^__^
The dress is really lovely and you'll be seeing it more, also something other from fan+friend. I already have my eye on many things. x) ❤~ Saija Sasetarps..kuten huomaatte, oon ruvennu opetteleen vähän kuvien käsittelyä, helpottaa touhua ja ihan mukavaa touhua, kunhan jossain onnistuu..meinaa vaan viedä ihan liikaa aikaa! :P Varmaan touhustan vielä pari kuvaa johonkin sosiaaliseen mediaan. Edelleenkin on tietokoneongelmia ja puhelinkin tuli tänään huollosta, joten vähän vielä tökkii ja jumittaa normaalitahtinen päivittely.

ps..as you can see, I've started to learn a bit of picture editing/post processing, it makes things easier and it's also kind of nice, once I manage to do something..it tends to take way too much time though! :P Propably will do a couple of pictures more for some social media. Still having computer problems and phone came from repairs today, so for a little while the normal posting pace will be dragging and delaying.


41 comments:

 1. Vihdoinkin kaikki steampunk kuvat esillä!! Näitä on odotettu ;) Niin hienoja ja oot nätti kuin mikä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi..juu vihdoinkin, nämäkin on jumittanu tässä jokusen viikon, kun ite yrittäny sählätä photarin kanssa. Vielä lisää olis, kun vaan jaksais käsitellä tai no aika riittäis ja kone ei jökkis niin pahasti. :D

   Delete
 2. Mahtava tuo asu!! Tykkään tosi paljon tuosta kuvasta viulun kanssa :D Olet ihan super!! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanuus <3 ^__^
   Viulu-kuva on kyllä ihana, Maria on tehnyt siitä aivan upean!

   Delete
 3. Mieletön! ^^ Superiso tykkäys. Olet niin nätti ja steampunkvibat sopivat tyyliisi mainiosti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunotar! ^^
   Tykkään kyllä tyylistä, odottelen innolla mitä teidän tunnelimesta-steampunk-kuvailuista tulee, varmasti jotain mahtavaa! :D

   Delete
 4. Tosi upea tuo mekko, wau! Niin simppeli ja täydellinen yhdistelmä lolitaa ja steampunkkia! :)
  Ja supernätit kuvat sinusta! Peruuki oli ehkä turhan kirkas, mutta ehkä se onkin se juttu! :)
  Keep up the good work!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waah~ kiitos ihanasta kommentista! <3
   Ihana yhdistellä tyylejä, se on paljon hauskempaa testailla, eikä jäädä rajojen ja määritelmien varjoihin. Tykkään ite, kun peruukki tuo vähän väriä, voisin muuten näyttää kovasti kalkkilaivan kapteenilta. :P

   Delete
 5. I love steampunk and I think you did a good job on mixing it with lolita! ^w^
  I've also ordered from Fan+Friend once and I was very very satisfied with what I received and their service. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you hun <3 <3 happy you think so! ^__^
   F+F is definetly a place I wanna get some more nice thingies from. :P

   Delete
 6. ♥!
  Steampunk on ihanan kiehtova lajike ja on aivan mahtavaa nähdä sitä näin hienosti toteutettuna! Paljon sydämiä ja rakkautta täältä! (*menee aina ihan pähkinöiksi jo pelkistä pyöreistä aurinkolaseista*)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitoksia <3 ^^
   Steampunk on todellakin mielenkiintoinen tyyli, erittäin laaja ja monikirjoinen, se antaa hyvin paljon vapautta leikkiä ja toteuttaa ties mitä veikeyksiä. :D Ah..pyöreät arskat! <3 ..täällä tykätään myös, on jotain ysäriltä olevia arskoja, mitä on tullu vuosien mittaan käytettyä, on ihan parhaita! :P

   Delete
 7. You look amazing! Oh, I wish I was that beautiful..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaws~ <3 thanks sweetheart! ^__^
   ..but I'm sure you are no less beautiful, just need to see it yourself ;)

   Delete
 8. Ihania kuvia ja tosi hieno mekko! :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia paljon! ^__^ tykkäilen mekosta myös kovin! :D

   Delete
 9. Thanks for this review! I really love the dress <3

  ReplyDelete
 10. Perfect! O///O You look so amazing! ♥

  ReplyDelete
 11. Replies
  1. Thank you so much, I'm really happy you like them! ^__^

   Delete
 12. Amazing dress/outfit! it looks beautiful on you. :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks so much beautiful <3 I really liked the outfit too and was very comfortable in it, glad other people can see it too! :)

   Delete
 13. Onpa ihana kokonaisuus! (♥__♥)
  Tykkään etenkin noista kuvista missä olet päivänvarjon kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon <3 <3
   Tykkään myös ulkona oteteuista otoksista, oli vielä vähän kesäistä, mutta selkeästi syksy teki tuloaan.

   Delete
 14. It looks so great on you! Really love the photos *3*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks so much <3 I really love the style and feel very happy, that it was so welcomed here, even though my blog is so pink. :P

   Delete
 15. Sulla on tosi hienot sivut, joissa asiallinen sisältö ja mahtavat kuvat. Ulkona otetut kuvat ehdottomasti paremmat. Kesää odotellessa :)

  iherb blogi:
  http://terveyteen.blogspot.com

  ReplyDelete
 16. I love this outfit! It's definitely Steampunk without being too over the top or piled on.
  How did you start learning photo editing? Would you mind sharing tutorials or resources you find helpful? It all goes way over my head, but I really want to learn as well. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you sweetie <3
   I have photoshop cs2 and before that have been using photoscape (still do)..when people say "just try it out and you'll learn", yeah right! I'm always so lost with the program! xD I've been searching tutorials from youtube mainly, there are so many and it takes a while, so that I can follow what the person is doing (need to go back and listen and watch again and go back..), but now I can actually do some tiny adjustments by myself. Try out something like "layer > new adjustment layer >>" there are many easy things you can try out and do everything to a new layer. Think there are some basic photoshop tutorials in youtube or if you want to search something specific, like colour adjusting in photoshop, backgroundless picture, just search. There are nice ones that youtube suggests in the sidebar also. Just follow the tutorial and stick with it, you'll get somewhere. ^__^
   It continues to amaze me how much you can actually do with photoshop, if you just know how..wanna learn it all! hihihi xD

   Delete
 17. Todella ihania kuvia :)

  llottakaroliina.blogspot.fi

  ReplyDelete
 18. Kauniita kuvia, suosikkina viulukuva ja tuo ensimmäinen otos, jotenkin ihanan ovela! Olet kyllä supernätti <3

  ReplyDelete
 19. Ooh I saw one of your photos on FB ! Thank you for the review ! You look very nice in this outfit !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much! <3 <3 I'm glad you like it! ^_~

   Delete
 20. Such a nice review! I really love Fan + Friend clothing! I always wanted to buy some Steampunk & lolita's clothing here.
  They have a really good prices (in my opinion)

  ReplyDelete
 21. Are you looking for home improvement sites you might look:- There custom shot glasses are so much more to give and long lusts of things that can be offered. Partly we can come down to the cheap shot glasses basic new actions all on the basis of things unique shot glasses that are regulated by the happening and good round of facts in the point of meaningful order. Here we are as a group help you to complete get that thing shot glass done.

  ReplyDelete
 22. design your home with the best services of glass products you must be followed on:-There unique shot glasses are item or obsessions each along in the midst of every lone best for the factors by the side of achieved by changing how it will be helping custom shot glasses the process. From in least thing normal to the extra or cheap shot glasses added way of work the glasses have been all ensuring how it can take the recursive order shot glass of life.

  ReplyDelete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!