Friday, May 29, 2015

Lolita costumier & pink house photoshoot


Hei muruset ♥ 
Oli viime viikolla tosi ihana päivä! Vähän erikoisempi kuvauspäivä, sillä pääsin mukaan kun kuvattiin taloa kodin- ja sisustuslehteä varten. Kyseessä oli mun kaverin ihana vaaleanpunainen Villa Bohemia (kelpais mullekin) ja mun tehtävänä oli puvustaa tämä talon leidi Milla. Hän on ihannoinut tämmöisiä prinsessaisia lolita-lookkeja ja nyt sellaiseen pukeutumisen unelma toteutui. ^___^ 
En melkein lähtenyt ollenkaan, koska mulla oli tosi kipee olo ja alko kuume nouseen. No tämmösiä tilaisuuksia tulee sen verran harvoin, että päätin sitten kuitenkin lähteä edellisenä iltana jo Alastaroon. Illalla mulla olikin sitten 39-astetta kuumetta ja kamalat kuumesäryt jokapaikassa, ihme kun vielä oikeesti olin jotenkin pystyssä. Seuraava päivä menikin sitten tujujen särkylääkkeiden voimalla, sai kyllä kivasti huijattua kehoa, että olisi muka melkein terve. :P 

Hi darlings ♥ 
Last week had a really lovely day! A bit more unusual photoshooting day, because I got to be a part of shooting a house for home- and interior design magazine. It was my friend's lovely pink Villa Bohemia (would totally live there) and my job was to dress up the lady of the house, Milla. She has been adoring these princessy lolita-looks and now her dream to dress up in one came true. ^___^ 
I almost didn't go at all, because was feeling really sick and fever started to rise. Well these kind of opportunities don't come that often, that decided to go anyways to Alastaro on the night before. In the evening my fever got as high as 39-degrees and had terrible fever pains all over my body, it was quite a miracle that was actually still standing. On the next day managed by eating strong inflammatory drugs, they nicely tricked my body to think it was almost healthy. :PIhanan talon lisäksi Millalla on paljon nättiä taidetta, mitä on tehnyt itse! Hän maalaa etenkin eläimiä ja paljon muutakin ja näistä löytyy vaikka mitä ihania tuotteita. Talon yhteydessä on pieni puoti ja itse taiteilija kiertää myös paljon messuja ja muita tapahtumia.  
Beside the lovely house Milla has alot of pretty art, which she has made herself! She paints especially animals and lots of other things too and there's so many wonderful products made of them. In contact with the house there's a small boutique and the artist travels around expos and other events.

Taide Milou 
Pääsin olemaan sisutuselementti yhdessä kuvassa, ei malta odottaa että pääsis näkemään lehtijutun, mutta ei vielä tiedä milloin se ilmestyy. 
I got to be a decorative element in one of the pictures, can't wait to see the actual mahazine article, but don't know yet when it's going be published. 

 Pink!! ♥ ♥

Todellinen prinsessakoti! ♥
Vielä jonain päivänä mullakin on tämmönen ja saan laittaa sen ihan omannäköiseksi kodiksi. Ensin tarvis kyl sen duunipaikan.. x) 
A true princess home! ♥One day will have one of these of my own and then can make it look like my own home. First would need that job though.. x)


Koti ei ole koti ilman karvakavereita! ♥ 
Ylhäällä omassa köllipaikassa Tellu, joka on joitain vuosia sitten muuttanut Suomeen Romaniasta. Tellulla on huonoja muistoja ja sen kanssa täytyy mennä koiran omilla ehdoilla, mutta on mitä ihanin mussukka, kun vähän tutustuu!
Alla on Bella ihanainen, jo hieman harmaa mussukka. Bellalla on vanhuus jo vienyt kuulon, mutta voi että toinen on niin ihana! 
Home is not a home without furfriends! ♥ 
Above in her own spot there's Tellu, who is some years ago moved to Finland from Romania. Tellu has some bad memories and have to go with the dog's own terms, but she's the loveliest little cutie, when getting to know each other!Below there's lovely Bella, already a bit grey cutie pie. Old age has already taken Bella's hearing, but oh how darling she is!

Valitsin Millalle tommosen klassisemman lookin, vaikka hänellä oli itsellään alunperin ajatus, että ollaan ihan vaaleanpunaisia kermakakkuja. Talon tyylin ottaen huomioon ja värit, nii tuommoinen maanläheisempi sopi paljon mukavammin ja ettei
kuitenkaan ihan överiin pastelli-sweettariin tai ageplay-linjalle lähdetty.Mitäköhän jutun tekijä ja valokuvaaja ois kelaillu ku vastassa ois ollu pari röyhelöihin kuorrutettua vaaleanpunaista posliininukkea? No kyllä ne nytkin vähän ihmetteli, mutta tykkäsivät myös. Rentoa porukkaa. :) 
I chose a more classic look for Milla, even though she originally had a thought, that we would be cupcakes all dressed up in pink. Considering the house's style and the colors, that kind of more earthly colored style fit much nicer and that didn't really wanna go to over the top paste sweet or ageplay-side. What would the article writer and the photographer had thought if there were two pink porcelain dolls covered in frills? Well they were wondering about our style with these too, but also liked it. Easy going people. :)
No mitäs olis kuvaukset ilman perus hörhöilyä?! :D ..tylsää, hyvin tylsää, tottakai tarvii olla hauskaa! 
Oh what would photoshoots be without basic goofing around?! :D ..boring, very boring, gotta have some fun!

Mun asu  ~  My outfit 
Mekko / Dress~   itse tehty / made my beVarjo / Parasol~   Angelic Pretty
Kengät / Shoes~   Bodyline
Peruukki / Wig~   Gothic Lolita Wigs - Rhapsody
Rusetti / Headbow~   HeartE 
Oma asu oli aika simppeli. Mekon tein viime vuoden Helloconin teekutsuille ja tämä on itseasiassa vasta ensimmäinen kerta sen jälkeen, kun tätä käytän. :P Yleensä suosin jsk-mekkoja, koska niiden kanssa on paljon enemmän asuvaihtoehtoja. 
My own outfit was quite simple. The dress I made for last year's Hellocon teaparty and this is actually the first time after that, when using it. :P Usually I prefer jsk-dresses, because with them there's much more outfit variations.Oottekos sisustus-ihmisiä? Tykkäättekö laittaa kotia jonkun teeman mukaan tai muuten vaan?
Mä niin tykkäisin, mut en vuokrakämpässä, menee ihan hukkaan kaikki tekeminen ja ihan kaikkee hauskaa ei saakaan tehdä. :P 
Are you into interior decoration? Do you like to decorate according to a theme or in another way?I would love to, but not in a rented apartment, everything would go to waste and not even all fun things are allowed to do. :P

❤~Saija Sasetar

20 comments:

 1. Such a beautiful house! And your dress is absolutely wonderful, my favourite colour too! Oohhhh ヾ(;☆ω☆)ノ

  Seraphine & The Striped Box

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uih ♥ kiitos muru! ^___^
   Haalean vihreä ja yleensäkin vihreä on harvinaisempaa lolitassa, siksi onkin hauskaa testailla sitä. :P

   Delete
 2. Uu, kaunis talo ja kauniit te! ^_^Tuli mieleen että ageplayer-termin käyttö sweet lolitasta on aika harhaanjohtavaa. Sweet lolitassahan ei ole kyse ageplaystä ja piireissä se on lähinnä haukkumasana ja ikävä leima, josta pyritään päästä eroon. Voitko muuttaa tekstiä? Kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia anonyymi kommentoija ♥
   Juu olen tietoinen ettei sweet lolita ole ageplay:tä itsessään, mutta sen verran överistä söpöstelystä olisi ollut kyse, että mun mielestä neljänkympin tienoilla olevalle ihmisille todella hempeä ja lapsimaisen tyttömäinen sweettari menee jo hieman ageplayn puolelle. Ageplay on kuitenkin osan sweettarien ihan tarkoituskin, ettei se ole ihan täysin erossa lolitasta. Voin hieman tarkentaa tekstiä. :)

   Delete
  2. En tunne kyl yhtää age playaavaa sweettaria. :0

   Delete
  3. En kyl kans henk koht tunne, internetin ihmeellisessä maailmassa näitä tullu vastaan :) jokainen tehköön mitä tykkää, not here to judge ^^

   Delete
  4. Tajuun kans että sweet lolita ja ageplay halutaan pitää erillään just väärän mielikuvan takia. Mun päässäni ne kyllä kytkeytyy yhteen...ja mitä ott sweetimpi nii sitä enemmä! Ja mun mielestä se on ok kun se on kuitenki non-sexual. :D Siis mun mielestä söpöä niin. Lapsenomaista. Ja kerrothan sitte millon lehtijuttu ilmestyyy :) (näin sivukommenttina!)

   Delete
  5. Tässä ei taideta olla ihan perillä ageplay-termin tarkoituksesta? Ageplayssä nimenomaan pukeudutaan ja käyttäydytään kuin nuori lapsi tai vauva. Tähän liittyy usein seksuaalisia fantasioita. Lolitassa ei pukeuduta lapsenomaisesta eikä käyttäydytä lapsenomaisesti. Lolita antaa kaikenikäisille mahdollisuuden pukeutua niin kuin haluaa, sweetin tapauksessa söpösti. Söpöjä ja pastellivärisiä vaatteita ei saa mieltää ja rajata vain lapsille. Otan sen suurena loukkauksena että vaatteitani pidettäisiin jotenkin lapsekkaina.

   Delete
  6. Kyllä tottakai pitää tuntea asiat ja termit, ennen kuin niistä lähtee puhumaan. Tietenkin myös mielipiteitä on monia, eikä niistä saa turhaan loukkaantuakaan. :)
   Ageplay:tä löytyy monta sorttia ja on kyllä olemassa niitä, jotka saavat siitä seksuaalisen tyydytyksen, kun pukeutuvat vaippaan, syövät tuttipullosta ja käyttäytyvät kuin pikkuvauvat. Lolitassa ei nyt ole kysymys ihan tällaisesta, sillä onhan se kuitenkin puhtaasti muotisuuntaus, jonka ympärille on kehkeytynyt myös jokseenkin stereotypisiä lifestyle-piirteitä. Useinkin ihmisen käytös saa kuitenkin suuntausta pukeutumisesta, on harva joka käyttäytyy täysin samalla tavalla kaikissa asuissa ja tilanteissa. Ajatellaan että kadulla kävelee resuinen rokkari, jonka asenne ja käyttäytyminen on varmasti aika rempseää. No entäs sama ihminen hieman juhlallisemmissa vaatteissa, kuten vaikka lolitassa, oli kyse sitten arkisesta tai ott-asusta. Tällöin käyttäydytään paljon siistimmin, ollaan leidimäisempiä, olemus on jotenkin siveellisempää, jolloin ei leviellä haaroja ja piereskellä julkisesti. On tietenkin ihmisiä, jotka ovat mitä ovat missä tahansa vaatteissa ja oli kyse sitten häistä tai hautajaisista, mutta suurimmalle osalle ulkomuoto vaikuttaa käytökseen.
   Lolita on tyylinä hyvin monipuolinen, eikä sweet lolita tai muu pastellityyli tarkoita automaattisesti ageplay:tä, mutta se voi liikkua siellä häilyvällä rajalla. Jos reilusti aikuinen ihminen pukeutuu ja käyttäytyy ns. yhteiskunnallisten normien mukaisesti ja sitten spessupäivänä hän pukeutuu vaaleanpunaiseen ja -siniseen lasten lelujen kuvilla täytettyyn mekkoon, asustautuu levoskoruihin ja rusetteihin, ehkä laittaa saparot hiuksiin ja röyhelösukat jalkoihin, kantaa mukanaan pehmolelua ja pitää tavaransa tikkarin muotoisessa laukussa. Kuvia otettaessa hän poseeraa söpösti, jalkaterät hieman sisäänpäin kääntyneinä tai toinen nostettuna söpösti ilmaan, leikkisä asento ja viaton ilme suurine silmineen ja ehkä vienon hymyn kera, vielä käsi tai sormi poskelle tai leualle korostamaan lapsellista viattomuutta ja suloisuutta. Hänen käytöksensä on hieman ihkuhöpsö ja hän hassuttelee ja intoilee söpöistä asioista, ehkä jopa puheen tyyli muuttuu vähän. Tässä mennään jo mielestäni ageplay:n puolella. Sama jos 50v nainen on pukeutunut kuin 18v lihastiski-baarissa. Voihan ihminen olla ownannut tyylinsä ja tehnyt sitä aina, mutta muiden silmään se on silti eri-ikäisen lookin tavoittelua ja käyttäytymistä. Ageplaytä voi tehdä muuten myös toiseen suuntaan! :D Ihan sama mistä jokainen saa omat kicksinsä.
   Ageplay on monen muun sanan ohella lolitan korvaan pahalta kuullostava sana, useinkin siksi, että sitä käyttää sellainen henkilö, joka ei tiedä sen tarkoitusta, se ei silti tarkoita, että sitä ei olisi olemassa tai se ei liittyisi ollenkaan lolita-muotiin. Sivistyksen puutetta sanoisin minä, sama homma kun joku tulee kysymään mistä tuollaisia manga-vaatteita saa. x)

   Mulla on muuten yksi valokuvaaja tuttu, joka ei suostu kuvamaan ollenkaan lolita-asuisia. Hänen mielestään se on on kaikki ageplay:tä (vaikka ei suoraan tätä sanaa käyttänyt) ja se provosoi miehiä ja innostaa liikaa pedofiilejä. Hänelle olen tätä asiaa selventänyt, mutta se on silti hänen mielestään jollain tapaa liitoksissa ala-ikäisiin ja seksuaalisuuteen. Ageplay on siis paljolti miten kukakin sen näkee omasta lähtökohdastaan ja tietämyksensä kannalta, vaikka sillä on määritelmänsä, niin rajat on aina häilyviä.

   Delete
  7. +1! Monta hyvää pointtia tossa Saijan postauksessa. Käsitykset on erilaiset, ja mun mielestä, painotan mun mielestä; ott sweetissä mennään ageplayn puolelle (sen hyvässä merkityksessä!!), oli sitten vaan luukissa tai käyttäytymisessä, ja mun mielestä siin ei oo mitään vikaa.
   Lolitojen silmään näyttää normaalilta koska me ollaan niin totuttu eri lolitatyyleihin, mutta joku perusjannu tuolla kadulla.... niin tottakai se näkee asiat tietenkin ihan eri värissä kuin me. :D And that's okay. Aseksuaalina voin sanoa ettei häiritse nää asiat. Ja edelleen mun mielestä, lolitaan ei kuulu seksuaalinen ageplay, vaan ihan viaton söpöily. Innocent World.
   Voidaanhan me aina mummoiksikin pukeutua. Vaikka seksikkäiksi mummoiksi O_O if that's our thing. peace!

   Delete
  8. En ymmärrä mistä tälläinen käsitys age playstä on saatu, sillä jos vaikka googlessa etsii hakusanalla "age play", niin näkyy vain nimenomaan lapseksi ja vauvaksi pukeutumista, sekä sen mukaan käyttäytymistä. Kun pukeutuja tietoisesti tavoittelee vaikka 4-vuotiaan käytöstä ja puketumista roolileikkimäisessä tilanteessaa, silloin on kyse age playstä. Eli age playssä on kyse roolileikistä ja pukuilusta. Lolita on vain ja ainoastaan vaatetyyli. Keski-ikäinen nainen joka yrittää näyttää nuorekkaalta vaatteidensa myötä ei ole age playeri. On muutenkin huolestuttavaa miten miten ankarasti rajaatte bilevaatteet vain nuorille, lelukuosiset mekot, pastellivärit ja tietyt poseeraukset vain lapsille jne. Kaikki saavat pukeutua miten haluavat, mikään tyyli tai käytös ei ole rajattu vain tietylle ikäluokalle.
   Toki voitte itse kokea olevanne jotenkin lapsimoodissa kun pukeudutte sweettiin, mutta älkää olettako muiden tekevän samoin ja pitävän siitä että heitä kutsutaan lapsekkaiksi. Se että kapeakatseiset ulkopuoliset määrittelevät ott sweetin age playiksi, ei tarkoita että se sitä olisi. Aivan kuten lolita ei ole manga-tyyliä, vaikka ohikulkijat niin kivenkovaa väittävät.

   Anteeksi että tästä nyt tuli tällainen sanaharkka, mutta tuo termi on oikeasti loukkaava monille ja sitä ei mielellään lolitaan sekottaisi, koska sillä on niin paha maine. ^^' Ehkä tuo valokuvaaja on törmännyt juuri johonkin missä huolettomasti on sekoitetty age playtä ja lolitaa ja sitten hän on saanut aivan vääränlaisen kuvan tyylistä. Harmi ettei hän edes selittelyn jälkeen suostu ymmärtämään asiaa.

   Delete
  9. Harmitus kun tää asia on joillekin aika henkeen ja vereen ääripään juttu, no jokaisella omat herkkyysasiansa ja ärsytysnappulat.
   Ageplay:hän on siis ikäleikkiä, on sitten minkä ikäistä vaan ja se raja on tosi häilyväinen, että ollaanko siellä rajalla vai puolin ja toisin. Monessa tilanteessa ja asussa voi olla, että haetaan tiettyä ikää, roolia ja tyyliä, mutta mun puolesta kuka vaan saa pukeutua ihan miten tykkää, haki sitten jonkun ikäistä tyyliä vai ihan muuten vaan pukeutuu. Vaikka 80v mummelit ja papat saa vaikka vetää ott sweetit päälle! :D hihii

   Tuolle kuvaajalle muuten kaikki lolita oli ageplaytä ja pedofiilien provosointia..hassua, vaikka sitä hänelle paljon selvensin. Yhdessä valokuvaus-ryhmässä facebookissa oli muuten kerran jossian yhteydessä puhetta lolitasta ja oli yllättävää kuinka monelle nuorellekin aikuiselle, sana lolita toi mieleen vain lapsiprostituution, ei katumuotia. Onneksi sivistys ja tietämys leviää, kun siitä jaksaa kertoilla. ^___^

   Delete
 3. Omg what a lovely place!! <3 So pretty for cute lolitas ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. It really was! :D Would be amazing to have a house like that ♥

   Delete
 4. This is an awesome concept for a photoshoot, my favourite pics are the ones with the doggies in! They look amazing.

  { sparklesideup.com }

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes the doggies are so cute ♥ always feeling more at home when there are furry friends! ^___^
   Some time gotta go visit there again and have another photoshoot, there's just so many possibilities when every corner looks so pretty!

   Delete
 5. Oh, the house looks amazing! I love both of your dresses, they're so cute ♥
  Amy xx

  Little Moon Dragon

  ReplyDelete
 6. What a beautiful house! The photo's look fantastic. Your outfits are just perfect for the style.
  -Sarah
  Oh So Kawaii

  ReplyDelete
 7. I love your outfits and the house looks really beautiful.
  Bai, Shiki
  http://beautifuljrockdevil.blogspot.hu

  ReplyDelete
 8. Kauniita ja hauskoja kuvia!

  ReplyDelete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!