Thursday, October 31, 2013

J-List review ~ Thermal bento ~ Jiji vs Totoro
Moi söpöläiset! ♡
Pitkästä aikaa mulla on teille bento-juttuja! Hihii..bentot on niin söpöjä! ^^ Japanissahan yleensä syödään pakatut lounaat huoneenlämpöisenä, tosin monia rasioita voi myös lämmittää mikrossa, mutta jos mukana on vaikka tuoreita ruokia, ei lämmittäminen ole se paras juttu. Mun mielestä on kiva, että on myös tämmöisiä lämpöisenä pysyviä rasioita, tämä voi olla mieleinen etenkin länsimaalaisille. Tässä postauksessa vertailen kahta erilaista termos-bentosettiä. Toivottavasti tykkäätte! :)

Hi cuties! ♡
After a while I have some bento-stuff for you! Hihii..bentos are so cute! ^^ In Japan they usually eat packed lunch at room temperature, though many boxes can also be heated in the microwave, but if there's some fresh food also, heating up is not the best thing. I think it's nice, that there are also these kinds of boxes, that stay warm. This can be especially likable for western people. In this post I'll be comparing two different thermal bento-sets. Hope you like it! :)

Kauppa/Store J-List


Jiji thermal bento box set


~ sisältää / includes:  pehmeä kantokassi, haarukka ja kotelo, 1x240ml termospurkki ja 2x160ml muovirasiaa / soft carrying case, a fork and a case, 1x240ml thermos container and 2x160ml plastic containers

~ hinta / price:  $56.00 USD 


Totoro thermal bento


~ sisältää / includes:  ruostumaton teräs pakkaus, taitettava lusikkahaarukka, 1x230ml muovirasia ja 2x140ml rasiaa / stainless steel container, foldable spork, 1x230ml plastic container and 2x140ml containers

~ hinta / price:  $48.00 USD
Molemmat on aivan älyttömän suloisia!
Huom! Molemmat setit on saatavana molemmilla teemoilla! ;)

Both are just incredibly adorable!
Note! Both sets are available with both themes! ;)

Pakkaus / Package


~ Jiji ♥♥♥♥♥
Pakkauksessa on hyvä kantokahva, hieman tilavampi kuin toisessa. Plussaa annan sille, että astioissa on myös kuvitusta, tosin käsin pesu on suotavampaa, että ne myös säilyvät. Oman kotelonsa ansiosta haarukkaa voi myös käyttää itsekseen muiden bentojen kanssa. Vain yksi rasioista termos (ilmatiiviillä kannella), vaikka pakkaus pitääkin hieman lämpöä. Pakkaus on helppo avata ja sulkea vetoketjuista.
The package has a good carrying handle, a bit more spacious than on the other one. Liking hte fact, that there's also illustrations on the containers, although washing by hand is recommendable, so they will last longer. Because the fork has it's own case, it can be used separeately with other bentos. Has only one thermos container (with an air tight lid), though the package holds a little heat. The package is easy to open and close with the zipper.

~ Totoro ♥♥♥♥
Pakkaus on helpompi pitää puhtaana ja rasiat voi pestä astianpesukoneessa. Pienemmissä rasioissa on kumiset kansitiivisteet. Lusikkahaarukka on monipuolinen aterin. Kokonaan termospakkaus. Pakkauksen kansi voi olla joskus hankalampi avata. Sopii muodoltaan hyvin vaikka reppuun ja kannesta voi kiinnittää hyvällä klipsulla roikkumaankin. Edullisempi.
The package is easier to keep clean and the containers can be washed in a dishwasher. The smaller containers have a rubbery seal on the lids. Spork (spoonfork) is a versatile utensil. The package lid can be sometimes harder to open. For it's shape, can fit nicely to a backpack and can be connected to one with a good clip. Cheaper.

Ruoan asettelu / Food arranging


~ Jiji ♥♥♥♥
Pienten rasioiden muodon vuoksi saa hieman miettiä, miten ruoat asettelee nätisti, tosin muodot tuovat hieman vaihtelua. Yhden termospurkin kanssa saa miettiä hieman, mitä siihen ja muihin laittaa. Pienet rasiat toimivat hienosti tuoreelle ruoalle tai vaikka jälkiruoalle, koska ne pysyvät halutessa viileämpänäkin. Pikkurasiat ovat syvähköjä, joten niihin täytyy laittaa hieman ruokaa päällekkäin.
Because of the shape of the smaller containers, need to think a bit how to arrange the food nicely, though shapes give a slight change. The one thermos cotnainer makes think over which food goes in it and what to others. The smaller cups work great with fresh food or even desser, because they can stay more cooler if wanted. The little containers are deep-ish, so need to stack the food a bit.

~ Totoro ♥♥♥♥
Kaikki rasiat ovat saman muotoisia ja ne myös menevät kaikki termokseen, jolloin esim. salaatti ei pysy viileänä. Ei ole sinänsä väliä mihin purkkiin laitta mitäkin. Pyöreä muoto toimii yllättävän hyvin ruokien asettelussa. Pienemmät rasiat ovat sopivan matalia, jolloin eri ruokalajien asettelu vierekkäin on helppoa.
All containers are the same size and they all go inside the thermos, when for example a salad doesn't stay cool. It doesn't really matter which food goes to which container. The round shape works suprisingly well with food arranging. The smaller cups are enough shallow, so the arranging of different dishes side by side is easy.
 
Lämmön pysyvyys / Heat persistence


~ Jiji ♥♥♥♥
Laitoin rasiat koetukselle ja ruuat saivat odotella melkeimpä viisi tuntia niissä, ennen syömistä. Halusin kokeilla kuinka paljon lämpöä on jäljellä näinkin pitkän ajan kuluttua. Vermiselli (kapea riisinuudeli) oli odotetusti lämpöinen, omassa termosrasiassaan, ei kylläkään tässä kohtaa kuuma. Salaatti oli sopivan viileä/huoneenlämpöinen, mutta ns. pääruoka ei ollut täysin viilentynyt huoneenlämpöiseksi.
I put the boxes to the test and the foods had to wait almost five hours in them, before eating. I wanted to test how much heat is left after a long time as this. The vermicelli (thin ricenoodle) was warm as expected, in its' own thermos container, but not hot anymore at this point. The salad was nicely cool/room temperature, but the so called main dish was not completely cooled to room temperature.

~ Totoro ♥♥♥♥♥
Kaikki ruoat ja rasiat olivat pysyneet lämpöisinä, mukaanlukien salaatti, joka oli termos-ulkokuoren sisällä lämmennyt hieman. Koska kaikki rasiat ovat lämpöeristeen sisällä ja jos rasiaa ei availe, pysyy lämpöisyys sisäpuolella. Nämäkään ruuat eivät olleet enää kuumia.
All foods and containers had kept warm, including the salad, which inside the thermos-exterior had gotten a bit warm. Because all of the containers are inside the lagging and if the box is not opened, stays the warmth inside. These foods were not hot anymore either.

 
•:*Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ*:•


Vinkkejä / Tips


~ käytä Jiji-bentoa keitolle, riisipalloille ja salaatille /  
 use Jiji-bento for soup, riceballs and salad
~ käytä Totoro-bentoa buffetista mukaan otettavalle lämpöiselle ruualle /  
 use Totoro-bento for take away food from a buffet
~ laita Jiji-bentoon lämmintä pataruokaa, jälkkäriä ja tuoreita vihanneksia /   
 put warm stew, dessert and fresh vegetables to Jiji-bento
~ laita Totoro-bentoon riisiä ja kahta erilaista kastikeruokaa /  
 put rice and two different kinds of saucy foods to Totoro-bento
~ ota termos bento mukaan kouluun, töihin, piknikille, coneihin, reissuun, luontoon.. /   
 take thermos bentos with you to school, work, picnic, conventions, traveling, nature..Shop


•:*Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ*:•Toivottavasti tykkäsitte! Nää on aivan mahtavia! ♡ ^__^
Olen tekemässä myöhemmin vegaania bento-tutoriaalia, kunhan pari tuotetta saapuu.

Hope you liked it! These are just amazing! ♡ ^__^
I will be making a vegan bento-tutorial later, when couple of items arrive.


❤~ Saija Sasetar


! ps. muistakaa osallistua arvontaan - linkki bannerin alla
! ps. remember to participate in the giveaway - link under the banner


16 comments:

 1. Mä rakastan japanilaista kulttuuria (ja lyön vetoa että kukaan ei sitä usko ulkonäön ja tyylini perusteella). Mun oli pakko jäädä seuraamaan tätä hemmetin ihanaa ja söpöä blogiasi. Ihanainen postaus tämä arvostelu kahden benton välillä. Ja tuo bannerisi on aivan upea.:3 Tämän aamun parhain löytö tämä blogisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voihan ihanuus ♥ tosi kiva kuulla, että löyty jotain mieleistä! ^__^
   Hihi..aina kaikki ei oo sitä miltä näyttää, hyvä, että ihmisestä löytyy jotain muutakin pinnan alta, kuin mitä päälle päin näyttäisi. ;)

   Delete
 2. Tuo Totoro benton kuvio on aivan ihana! Pitäisi ehkä tuommoinen hankkia jossain vaiheessa :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totoro on niin söpis ♥ ♥ ..vaikka tykkäänkin noista Jiji-teemoista tosi paljon. ^^
   Hanki ihmeessä! Näistä tulee ihan into tehdä kaikkee kivaa ruokaa ja nähdä vähän vaivaa! ;D

   Delete
 3. Tämä oli hyödyllinen. Olen pohtinut näiden kahden benton välillä, kumman hankkisin. Olisi niin mukava saada lämmintä ruokaa töissä, koska harva bento kestää mikron ja yleensä on niin kauhea nälkä jo ettei jaksaisi edes mikron kanssa säätää XD Olin positiivisesti yllättynyt näiden lämmönsäilytyskyvystä.

  Teet tosi söpöjä bentoja ja ihanan värikkäitä < 3 Saan paljon inspiraatiota täältä. Tutoa odotellessa siis ~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi kiva että tuli tarpeeseen! :D Nää on kyllä näpsäköitä, etenkin kun se lämmin ruoka on ihan eri juttu kuin kylmä sapuska. :P

   Kiitoksia paljon ♥ ihana inspiroida! hihi ^^

   Delete
 4. Kiitos vinkeistä! ^^ Olen ajatellut ostaa totoro bento setin nun

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oleppa hyvä! ♥ J-Listillä on muuten paljon totoro-bentoja, mulla on myös semmoinen vähän soikean mallinen kaksikerroksinen normaali bento. :)

   Delete
 5. I love making Bento's too!!! :D Thank you for this great blog post HUGZ!!!!!!! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bentos are just soo cute and fun! They brighten up the day so much! ♥

   Delete
 6. Nää molemmat on niin ihanat! ja oon niin kade noista :) Vois vaikka itekin intoutua bentoilemaan, meidän tavis boxit jääny ihan kaappiin pölyttymään :-O
  -Heli

  ReplyDelete
 7. Aww... Nuo molemmat ovat oikein söpöjä ja hyvä nyt aamulla lukea tälläinen jokseenkin ruoka-aiheinen postaus, vatsa huutaa suolet suorana.

  ReplyDelete
 8. OMG both look so cool! i want to eat your bento right now too XD

  ReplyDelete
 9. Ihan parasta, että joku on tehnyt näiden kahden vertailun! Olen miettinyt itse, että hankkisin tuon Toroto termarin mun normaalin bento rasian kaveriksi, mutta olen epäröinyt juurikin tuon tässä vertailussa olleen takia (Mitä jos se olisikin mun tarkoituksiin parem jada jada jada). Nyt uskallan tuon pyöreän tilata (tuskin tosin Totorona, normi rasia ja termospullo jo sitä kuosia, joten jos vaikka sekaan joku muu... mutta kun vihreä -___- <3 ).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yayyy! ^___^ Ihanaa olla avuksi ♡
   Löytyyköhän tuota vielä sitten muina väreinä vielä, toivottavasti! Pyöreästä bentosta on muutenkin tullut mun lemppari ihan tavallisenakin. ;)

   Delete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!