Tuesday, October 8, 2013

Morning with my kitties ♡Moikka ♥
Viime viikonloppuna mun tytär oli piitkästä aikaa yön pois kotoa ja sainkin aamusta hieman nukuttua ja huomioitua mun toisia karvaisempia vauvoja. Kisut on ollu tietenkin stressaantuneita muutosta ja uudesta asunnosta, missä laatikot ja tavarat vaihtelee jatkuvasti paikkaa. Nekku ja Luna on todellisia huomiohöpsöjä ja harmittaa, kun ei ehdi niin paljon enää tyttären synnyttyä keskittymään kissoihin, etenkin kun kisut pelkää tuota mun tyttöä. Äidin pitää silti muistaa huomioida kaikkia vauvoja. ♥

Heya ♥
Last weekend for a loong time, my daughter spent the night away from home and got to sleep a bit in the morning and to pay attention to my other more hairier babies. Ofcourse kitties have been stressed out about the move and new apartment, where boxes and things keep changing places. Nekku and Luna are real attention seekers and it makes me sad, when I can't spend as much time concentrating on them after my girl was born, especially when they are afraid of her. Mommy still has to have time for all of her babies. ♥
Aamulla oli heräsin siihen, että tajusin nukkuneeni pitkään ja tajuntani hälytti, kun kukaan ei ollut herättänyt (yleensä tyttö herättää tai jos ei, niin sitten kissat). Sängystä ylös päästessäni, näin jo verhon raosta kajastavan valon paljastaman Lunan uuden hyllymme päällä, eikä kestänyt kauaa, kun Nekkukin juoksenteli jaloissa. Molemmat olivat innoissaan, kun äiti heräsi ja nyt pääsee päivä alkamaan.


In the morning I woke up, when I realised I had slept long and my mind was alarming, that no one had woke me up (usually it's my girl and if not, then the cats). When getting out of my bed, the light peaking through the livingroom curtains revealed Luna on top of our new bookcase and it didn't take long before Nekku was running around my feet. Both were excited, that mommy had woken up and the day can begin.


Karamellin värinen Nekku  -  Caramel coloured Nekku
Nappisilmä Luna  -  Buttoneyes Luna


Molempien piti käydä katsastamassa reviiri, näkyisikö ulkona kenties muita kissoja tai mahdollisesti varisporukka, joka tässä lähistöllä vierailee usein. Molemmat ovat silmä tarkkana, mitä ulkona tapahtuu. Muutossa on ollut mukavaa kissoille suuret laatikkovuoret, joiden päälle pääsee mukavasti kiipeilemään ja kuningatarpaikalle katselemaan kodin tapahtumia. Laatikot ovat jo hieman vähenemään päin, mutta onneksi muita turvapaikkoja löytyy silti.

Pienen aamuilun jälkeen minulle ilmoitetaan selkeästi, mitä neidit haluavat seuraavaksi..


Both have to check out the territory first, maybe to see if there's any other cats or possibly a gang of crows, that come often visit nearby. Both are all eyes when watching what is going on outside. One thing nice for cats when moving, is the huge mountains of boxes, where they can nicely climb on top of them and have a place fit for a queen and view the happenings of the house. The amount of boxes is decreasing, but luckily there are other safe places to be found.

After some morning thingies, the ladies make it very clear to me, what they want next..
No hehän haluavat tietysti ulos! :P Tytöt käy ulkona useita kertoja päivässä.
Ensin yleensä laitan Lunan, koska Nekku antaa tilaa ja tulee toisena. Luna on muutenkin johtavampi osapuoli, mutta Nekkua silti tämä harmittaa ja siskokset eivät ole ihan niin läheisiä, kuin voisivat. 


They want to go out ofcourse! :P The girls go out several times a day.
Usually I'll put Luna first, because Nekku gives space and comes second. Luna is anyways more the leader, but Nekku doesn't like it that much and the sisters are not as close as they could be.
Me ei voitais koskaan muuttaa kerrostaloon, koska kisut on oppinu pienestä asti ulkolemaan takapihalla. Tämä oli uuden kodin etsinnässä myös ensimmäinen kriteeri, tosin mulla on myös aivan kamala korkean paikan kammo.

Aamun ensimmäisen ulkoilun jälkeen on vuorossa aamuruoka, tämä järjestys on lähes joka aamu. Neidit odottavat jo keittiössä ja liikehtivät levottomasti, avaan purkin ja annan kisujen nuuhkaista mitä tänään on tarjolla. Jaan purkin ruokakuppeihin ja Luna siinä jo yleensä on ensimmäisenä istumassa, Nekku minun pitää nostaa pöydälle..kaiketi arvojärjestyksen vuoksi tai ehkä hän odottaa minulta lupaa alkaa syömään? Meillä kissat syövät keittiön sivupöydällä. Tämä tapa jäi meidän vauva-ajasta, kun tyttäreni oli pieni ja piti varoa, ettei tämä mene kisujen kupeille.


We can never move to a tower block, because our cats have learned to go to a backyard since they were little. This was also the first criteria in the search of our new home, even though I have a terrible fear of heights.

After the first outdoor visit of the day, it's time for the morning food, we do it in this order almost every morning. The ladies are already waiting in the kitchen and moving restlessly, I open the can and let them sniff what's on the menu today. I split the portion to the cups and Luna is usually there sitting first, I have to pick up Nekku to the table..possibly because of the hierarchy or maybe she's waiting a permission from me to eat? In our house the cats eat on a kitchen counter. This habbit stayed from when my girl was a baby and had to be careful, that she won't go to the kittie's cups.
Ruuan jälkeen on pienet pesustelut, että arvokkaat leidit pitäytyvät siistinä. Raittiin ilman ja masun täyttämisen jälkeisessä tyytyväisyydessä on myös mukava hetki rentoutua ja antaa äidin istuskella koneella ja juoda aamukahvia.

Pian kuitenkin kysyn Lunalta, että mennäänkä ulos lenkille ja siitä alkaakin sellainen touhua ja juoksu ja maukuminen, tytöt tietävät heti mitä tarkoitan. Pitää vielä kaivaa talutushihna vaatehuoneesta ja kissat eivät tiedä miten päin olisivat, ovat niin innoissaan. Tämä on ensimmäinen retki ulos uudessa kodissa. Kissoja ei kuitenkaan voi ulkoiluttaa yhtä aikaa, siitä ei tule mitään, joten vien kisuja vuorotellen ja katson puhelimesta kelloa, että molemmat saavat olla yhtä kauan. ♥


After eating must do some cleaning up, so the precious ladies can stay nice and clean. After gotten some fresh air and eaten tummy full, it's nice to relax for a while and enjoy the contentment and let mommy sit at the computer and drink some coffee.

Soon though I ask of Luna, that should we go outside for a walk and this starts such a fuss and running and meows, the girls know exactly what I mean. Need to go find the leash from the closet and the cats don't know which way to go or what to do, they are so excited. This is the first trip outside in the new home. But I can't walk them both at once, nothing will come of it, so I will take them one at a time and check the time from my phone, so that both can be as long as long as the other.
Nähtiin myös yksi naapuritalon kissa, vähän oli sähinää ja Nekku yritti uhitella, mutta onneksi päästin jatkamaan menoja. Molemmilla on muuten mahtavat suojavärit näin syksyllä. :)


We also saw another cat outside, it's from the house next to us, there were a bit hissing and Nekku tried to defy the cat a bit, but luckily we were able to move on with our walk. Both have by the way a great protective colour when it's autumn. :)ღஐƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷஐღTämä oli myös kiva tapa muistaa kisuliineja, kun vietetään eläinten viikkoa, joka alkaa 4.10. maailman eläinten päivästä, joka on muuten myös mun nimipäivä! Sopii osuvasti tämmöiselle ylenmääräiselle eläinhöpölle kuin minä. x)


This was also a nice way to remember the kitties, because we are living animal's week, which starts 4.10. from a world's animal's day, which is also my nameday! It's fits suitably for a excessive animal lover goofball like me. x)❤~ Saija Sasetar


14 comments:

 1. Aivan ihania kultia sulla! <3 Kertakaikkisen kauniita <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos Leena ♥ neidit on kyllä ihania kaunottaria, niin ulkoisesti, kuin sisäisesti ^__^

   Delete
 2. Voi miten kauniita kisumisuja ;_; <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon ♥ ♥ välitän kisuille kehut :)

   Delete
 3. Replies
  1. Thank you sweetie ♥ ♥ they really are, I love them soo much no matter how they look thoug :P

   Delete
 4. Nekku, ja Luna on tooooosi söpöjä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaws ♥ kiitoksia, kyllä nyt on kisulit saanu ihania kommentteja :D

   Delete
 5. Replies
  1. Voi kiitoksia, kisut kiittää, välitän rapsutuksia ♥

   Delete
 6. Ei voi olla noin lutusia :D <3 Minkä rotusia kisut muuten on? owo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pieniä karvapylleröitä ♥ ♥ Neidit on pääosin ihan maatiaisia, mutta kaiketi isän puolelta heissä olisi osittaista maine coonia, tästä ei ole ihan täyttä varmuutta.

   Delete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!