Tuesday, November 29, 2016

Suloinen sunnuntai brunssi ♡


Moikka murut 💕

Tuossa vähän aikaa sitten Indiedays:in BID (Blogger's inspiration day) -tapahtumassa sain käsiini ihanan pirteän keltaisen paperikassillisen Santa Marian ja Risentan tuotteita. Paikan päällä oli myös samoja aineksia hyödyntäen tehty Teemu Laurellin valmistamana upea New York tyylinen brunssi, mikä oli aivan älyttömän hyvää! Ennen yhteistyöhön lähteöä tarkistelin, että tuotteet sopivat pääosin myös tyttärelleni ja kassissahan oli vaikka mitä ihanaa! (✯◡✯)

Oma ideani on suloinen ja söpö brunssi New Yorkissa, missä olisi pieni ihana asunto ja sinne tulisi vierailemaan pastellisesta muodista kiinnostuneita ystäviä. On kaunis ja kirkas sunnuntai-aamupäivä, ulkona on jo kylmä talvi, joten tekee hyvää helliä kehoa terveellisesti ja lämpöisesti.

Brunssi on luontaisesti täysin gluteeniton, sopii kasvissyöjille (sisältää kananmunaa), on maidoton ja mahdollisimman luomu-voittoinen raaka-aineiltaan. Brunssin tein minulle ja tyttärelleni yllätykseksi, mikä olikin aikamoinen. Pikkuneiti ihastui kovin ja juteltiin, että otetaan tavaksi nauttia silloin tällöin hienosti vähän erikoisempi ateria yhdessä. Brunssi toimii mainiosti! Sehän on aamupalan ja lounaan välimuoto ja itse tykkään kaikenlaisesta pienestä naposteltavasta ja sormisyötävästä. Erityisesti vapaa-päivä, kuten sunnuntai, on ihana viettää kiireettömästi ja nautiskella masut täyteen terveellisiä herkkuja. 🍒🍇🍵

[ENG] A collaboration gotten from an Indiedays Blogger's Inspiration Day. Got a bagful of Santa Maria & Risenta products and to plan a brunch. My idea was this cute Sunday brunch on a cold day at a small New York apartment with sweet friends. Healthy, gluten free and warm. 



Tämmöiset jutut pääsi testailuun:



Santa Maria Extra Smooth Kookosmaito

Santa Maria Vaniljatanko

Santa Maria Luomu Kardemumma

Santa Maria Mini Taco Tubs

Risenta Chia siemenet

Risenta Paahdetut Aurinkonkukansiemenet

Risenta Mustapavut 




Tältä meidän suloinen brunssi sitten näytti. 🌺


Pöytä katettiin kahdelle, eli minulle ja pikkuneidille. Siivoilin kaiken ylimääräisen rojun pois keittiön pöydältä, mitä aina meinaa kertyä elämisen touhussa. Silitin pöytäliinan ja vielä kynttilä somistamaan. Istuttiin muuten vielä illalla kynttilän kanssa syömässä iltapalaksi lettuja. Tuli todella kiva fiilis nähdä vaivaa ja laittaa kattaus nätisti. Tämmöinen kyllä kelpaisi varmasti pastelliselle pienelle porukalle, vaikka siellä New Yorkissa! Brunssi on vielä todella terveellinen, missään ei ole perusviljoja ja sokeriakin vain hillossa. Sopivasti täyttävää, proteiinirikasta ja silti niin kevyttä, ettei siitä tule ällön ähky olo. Täydellistä! 💖




~ Syötävät ~

Kuppi: Lomonosov - Reflections sarjaa

Chai Latte


♡ Santa Maria Vaniljatankoa
♡ Santa Maria Luomu kardemummaa
♡ Kokonaisia mustapippureita
♡ Kokonaisia neilikoita
♡ Muutama anistähti
♡ Muutama kanelitanko
♡ Pala tuoretta inkivääriä
♡ Maustamatonta mustaa teetä
♡ Pari litraa vettä



Mittasuhteet oman maun mukaan, itse pidän vahvasta, mutta tyttäreni vuoksi nyt hieman miedompaa. Keitetään ja haudutetaan mausteita pienellä lämmöllä noin puolisen tuntia, otetaan pois levyltä, lisätään pari pientä kourallista mustaa teetä, annetaan hautua 5-10 minuuttia. Siiviloidään kahteen kertaan.

Lisää kuuma mantelimaitojuoma tai muu maito mieltymyksien mukaan ja halutessa nökäre hunajaa.




Kookos Mango Smoothie


Santa Maria Kookosmaitoa
♡ Mangososetta
♡ Banaania
♡ Mantelimaitoa
Santa Maria Chia siemeniä


Laita ainekset tehosekoittemeen, mörskytä kunnes tasaisen pehmeää. Kaada tarjoiluastioihin ja koristele chia-siemenillä. Tästä tuli niin hyvää! Pitää käyttää useamminkin kookosmaitoa pohjana, etenkin kun tuo oli niin pehmeää ja kermaista. Aijjai~ 💗



Gluteenittomat Chia siemen proteiini -letut


Santa Maria Chia siemeniä 1/2 desiä
♡ Gram / Kikherne jauhoja 1/2 desiä
♡ Maissijauhoja 1/2 desiä
♡ Täysjyväriisijauhoja 1/2 desiä
♡ Banaaneja 4kpl
♡ Luomu kananmunia 3kpl


Pilko banaanit ja laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita sauvasekoittimella, kunnes tasaista. Paista pannulla käyttäen luomu kookosöljyä. Tarjoile hillon, marjojen tai hedelmien kera. Meillä tällä kertaa luomu vadelmahilloa. 

Meillä nämä on sellaisia herkkupäivien ruokaa tai joskus otetaan evääksi reissuun. Bansku-kananmuna lätyt chia siementen kera on tosi tuhtia tavaraa, niistä löytyy hyvät ravintoaineet ja paljon protskua. Sopii vaikka lounaaksi tai iltapalaksi.




Raikkaat Mustapapu Taco Veneet


♡ Risenta Mustapapuja
♡ Risenta Paahdettuja Auringonkukansiemeniä
♡ Letkeän Lempeä Silmusalaatti
♡ Luomuporkkanaa
♡ Tuorekurkkua
♡ Naurista


Liotin ja keitin mustapavut pussin ohjeen mukaan. Murskaa pavut, lisää loraus luomu oliiviöljyä ja mausteita: suola, kurkuma, korianteri ja mustapippuri. Raasta porkkana ja lisää silmusalaatin kanssa maissiveneen päälle. Kurkusta, nauriksesta ja monesta muusta vihanneksesta ja juureksesta saa muoteilla tai veitsellä muotoiltua piristäviä koristeita.

Nomnom~ sit vaan syömään! 💝





Nekku vielä demonstroi kuinka brunssin jälkeen tulee toimia, eli ota rennosti. (=^ ◡ ^=)



Mitäs tykkäätte, maistuisko teille tämmöinen brunssi?

Onkos ihmisillä muuten tapana tehdä itse tai käydä brunssilla? 


❤~ Saija Sasetar


6 comments:

  1. Chai lattea ois ihana kokeilla ittekin!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen! Se on niin herkkua ja lämmittää ihanasti talvella ❤

      Delete
  2. Näyttääpä hyvälle. Taatusti ollut ihanaa nauttia rauhassa. Pitää testata kyllä ohjeita. Chai lattea en ole ikinä ajatellutkaan, että sitä osaisi muuten kuin kahvilassa tilata. Nuo kupit ovat niin söpöt <3
    Silloin tällöin on tullut brunssia tehtyä ja on se sellaista kivaa luksusta vaikka ei olisi mistään erikoisista aineksista. Siitä yleensä myös riittää sitten iltapalaksikin, koska aina innostuu tekemään liikaa kaikkea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brunssi on kyllä sellaista kivaa herkuttelu-naposteltavaa ja kaunis esillepano tuo heti erikoista fiilistä ruokaan! ❤
      Kiitos kiitos ^-^ Chai Lattee on tosi helppo tehdä, tosin jos haluaa siihen vaahdotetun maidon, niin se on eri juttu. Ikeasta tosin saa niitä sähköllä toimivia minivispilöitä, mitkä käy ihan hienosti. Mulle kelpaa tommonen pelkistetympikin.

      Delete
  3. Ahh all the food looks so yummy! And cute! :)

    ReplyDelete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!

Note: Only a member of this blog may post a comment.