Thursday, August 16, 2012

Manga - Bride's Story by Kaoru MoriEn oo pitkään aikaan ostanut tai lukenut mangaa, mutta jonkin aikaa takaperin, piipahdin Fantasiapelien myymälässä Tampereella ja yksi sarja jotenkin kutsui mua. Ostin ensimmäisen osan ja kun pääsin vähän lukemaan, ihastuin ja oli pakko tilata kaksi seuraavaakin ilmestynyttä osaa. Mangan on luonut Kaoru Mori, joka on myös luonut Emma- ja Shirely-nimiset mangat, Emmasta on tehty myös kaksi tuotantokausinen anime.

Bride's Story sijoittuu elämään 1800-luvun silkkitiellä, jossa paimentolainen 20-vuotias nuori nainen, Amir, on naitettu toiseen heimoon 12-vuotiaan pojan vaimoksi. Tarina on palanen jokapäiväistä elämää. Kertomuksesta tulee lämmin tunne ja aivan mahtava piirustusjälki näyttää sen aikaisia upeaa kulttuuria ja maisemia. Kovakantisia kirjoja on julkaistu tähän mennessä kolme ja neljäs, kaiketi viimeinen osa, julkaistaan ensi vuonna.

I have not bought or read manga for a long time, but a while back I stopped by this store called Fantasiapelit (fantasygames), which sells role playing games and manga and some other stuff, and this one series kind of called to me. I bought to first volume and when I got to read it a bit, I fell in love and I had to order the other published parts too. The creator is Kaoru Mori, who has also created mangas called Emma and Shirley, there's also two seasons of anime made from Emma.

Bride's Story takes place in everyday life in 19th century silk road, where nomadic 20-year-old young woman is betrothed to a another tribe to be a wife to a 12-year-old boy. The story is a slice of life and gives a really heartwarming feeling. The amazing drawings show the culture and scenery of the time. Theres three hardcover volumes published this far and the fourth, propably last one, will be in the market next year.
Tulipa muuten into katsoa taas Emma. Olen sen joskus vuosia sitten äimistellyt, mutta nyt voisi vaikka uudestaan. ^^

Got inspired to watch Emma again. I have seen it some years ago and now could view it again. ^^

♥~Saija

12 comments:

 1. AH ♥ on itekkin pitkään pitäny lukea toi, mutta jotenki ei oo saanu aikaseks. Kaoru Morin piirrustus tyyli on vaan aivan ihana ja tarinan kerronta myös erittäin loistavaa. Emma kuuluu yksiin suosikki mangoihin juuri kauniiden pukujen ja yksityiskohtien sekä nautittavan juonen takia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon ihan varma, että tykästyisit tähän! :D
   Tämäkin sarja kannattaa ehdottomasti lukea mangana, jos siis joskus tehtäisiin vaikka piirrossarjakin.

   Delete
 2. It looks amazing! :-) I love manga x3

  ReplyDelete
  Replies
  1. It's really great, highly recommend it. ^^

   Delete
 3. Hei, kiitos vinkistä! Mielenkiintoni todella syttyi tästä! *suuntaa tänään Fantsuun* :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih..fantsun pitäis antaa mulle jotain provikkaa ku täällä mainostelen..hihhih x)

   Delete
 4. ei oo tullu pitkään aikaan luettua mitään mangaa, mut tää näyttää mielenkiintoselta! Kiittos ideasta! <3

  ReplyDelete
 5. oh wow it's just beautiful.
  http://coeursdefoxes.blogspot.com/
  http://www.facebook.com/CoeursDeFoxes

  ReplyDelete
  Replies
  1. It is! I bough the first volume without even reading what the book was about! x) It looked so beautfiul and was historical, so I just had to get it. :P

   Delete
 6. Mori on kyllä ihan uskomaton. Tämä tosiaan pitäisi lukea, on tosin sen verran hintava että toivon sen joskus tulevan suomeen vähän halvempana (.___.)" Emma oli ihana, manga ainakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Manga on muutoinkin kovin hintavaa :/
   Fantasiapeleissä oli kohtuu kallis, akateemisessa ihan järkyn hintainen, mutta suomalaisessa kirjakaupassa aika perus hintainen mangalle. :)

   Delete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!