Tuesday, March 29, 2016

Morigirl villamekko & kuvaukset ✿ Morigirl wool dress & photoshoot


Moi ihanaiset ♡

Olen tässä tykästynyt aina vain enemmän ja enemmän japanilaiseen mori- tai morigirl-tyyliin. Se on aivan ihanaa! Mun sisäinen vanha hippi ja asuilua rakastava tyttö saa yhdistää voimansa, olla maanläheinen ja silti naisellinen. Morigirl asuissa yhdistyy ihanasti hippikeiju- ja röyhelö-asut, sekä feminiinisyys ja söpöily. Tykkään tässä myös siitä, että tyyliä voi toteuttaa monella tapaa. Ei tarvitse istua muottiin, vaan voi olla oma itsensä. No mun tapauksessa oma itse on sellainen sekasikiö vähän kaikkea. :P

Talvella kävin pyörähtämässä Ideaparkissa ja Eurokankaan outlet-puolella pisti silmään pari villakangasta jotka oli puoleen hintaan! Villakankaat on yleensä kovin hintavia. Tykkäsin väreistä ja ajattelin että selviän jotenkin, vaikka ihoni on todella herkkä villalle. Otin kuitenkin kahta kangasta, mistä ajattelin väkertää jonkinlaisen morimekon.

Hi sweeties ♡

I've gotten to like more and more about Japanese mori- or morigirl-fashion style. It's just so adorable! My inner old hippie and the outfit dressing up loving girl can put together their forces, be down to earth and still girly. Morigirl outfits combine in a lovely way hippie fairy and frilly outfits, also feminine and cute style. I also like the fact that the fashion can be executed in many different ways. Don't have to fit into a box, but instead can be yourself. Well in my case being myself is a huge mix of little bit of everything. :P

During the winter I stopped by at Ideapark and in Eurokangas outlet I spotted a couple of woolen fabrics that were half priced! Wool fabrics are usually quite pricey. I liked the colors and thought that I can manage somehow, even though my skin is very sensitive to wool. I took two fabrics anyways, of which I planned on making a some sort of mori dress.Mulle on harvinaista suunnitella vaatteita tai muita tekeleitä valmiiksi ja sitten hakea niihin materiaalit. Yleensä inspiroidun siitä mitä kaapista löytyy tai jostain kankaasta tai pitsistä mitä löydän ja kehittelen sen ympärille kokonaisuuden ompelukaapista löytyvistä aarteista. Kokeilen erilaisia vaihtoehtoja ja yhdistelmiä. Yleensä vielä kokonaisuus muuttuu jonkin verran matkan varrella ennen asun valmiiksi tuloa.

It's rare for me to plan clothing or some other crafting ready before starting and then get materials. Usually I get inspired by something that I have in my closet or some fabric or lace that I find and then work the whole image around it with the treasures I have in my sewing closet. I try different options and combinations. Usually the big picture will change a little bit on the way before the outfit is ready.Tällainen siitä sitten tuli! Halusin mekon pitää aika yksinkertaisena ja sen muotoisena, että sitä voi käyttää alushameen kanssa ja ilman. Mekko on kokonaan puuvillakankaalla vuorattu. Pitsinauhat on ebaystä. Rinnassa oleva pieni virkattu pitsiliina on mun äidin tekemä. Se on varmaankin niin vanha, että se on vintagea ja äidin mukaan joku vähän huonompi nopea tekele. Pitsi sopi tosi nätisti mekon sävyihin ja jotenkin upeaa pitää mekossa äidin tekemää pitsiä. Harsin sen kiinni käsin, että muoto pysyy, eikä se repsota. Takana oleva nappikiinnitys on mun mielestä todella suloinen. Napit ovat joskus muinoin olleet valkoiset, mutta ajan kanssa kellastuneet ja nekin sopivat kivasti asuun. Kaikissa pitseissä on muuten kukkasia. :)

This is what it came to be! I wanted to keep the dress quite simple and the shape so that can wear it with and without a petticoat. The dress is fully lined with cotton. The lace ribbons are from ebay. The small crocheted lace piece on the chest is made by my mom. It's probably so old, that it's vintage and according to my mom some poorer quality quick piece. The lace fit really nicely to the tones of the dress and somehow really amazing to have a piece of my mom's made lace on the dress. I sewed it on by hand, so that the shape will hold. I think the buttons on the back are so adorable. The buttons have been white long ago, but gotten more yellow with time and they fit to the outfit as well. By the way, all the laces have flowers in them. :)

Söpö pörrööinen Rhapsody peruukki on Gothic Lolita Wigs:iltä ♡
The super cute Rhapsody wig is from Gothic Lolita Wigs ♡

Muu asussa itse tehtyä tai kirpparilöytöjä.
Myös vaaleanruskea / beige villakankainen neuletakki on omaa tekoa. Siitä on unohtunutkin räpsiä sen kummempia kuvia. Tein molemmat jutut vähän niin kuin yhdeksi asukokonaisuudeksi.

The rest of the outfit is made by me or second hand finds.
The ligth brown / beige woolen cardigan is made by me. Have forgotten to take actual pictures of it. Did the both intentionally to be a one whole outfit coordination.

Kuvat / Photos: Mikko Niemi Photography
Moritytöt kasvattaa sieniä hiuksissa..hihih ^_^
Morigirls grow mushrooms in their hair..hihih ^_^


Muita morigirl tyylistä intoilijoita?
Others really liking morigirl style?


❤~ Saija Sasetar

14 comments:

 1. Amazing cute photos! *o* you look so so beautiful! <3

  ReplyDelete
 2. Ihania kuvia <3 Niin raikkaita! Mua mori kiinnostaa synkiöversiona, vähän sitä henkeä itse asiassa näkee kaduilla aika paljon nykyään kun mustat kerrosriekaleet on aika pinnalla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih joo! Dark mori ❤
   Nykyään tuo ysärin noitamainen goottimuoti ja dark mori on tosi lähellä toisiaan ja molemmat tosi suosittuja. Se on myös sellaista mitä itse kuolasin muksuna, ihanaa kun se on palannu! :)

   Delete
 3. Aivan ihana luomus (ja asukokonaisuus yleensäkin)! Mekon napitus on supersuloinen ja pitsikokoelma kruunaa kaiken.
  Kuvista suosikkejani ovat toiseksi ja nejänneksi viimeiset kuvat, joista välittyy hyvin talvisen luonnon seesteisyys ja taianomaisuus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia ihanasta kommentista ❤
   Talvinen metsä oli aivan ihana, olin ihan haltioissani koko kuvausten ajan ja tuijottelin puita. :P

   Delete
 4. Niin ihania kuvia, ja lumisia? Wtf?!!! XD mekko on kyllä todella kaunis ja hyvin toteutettu, pitsiliinasta on oikein soma. Hohohoo, sienipää 😉😉

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sienipää kiittää! hihih ❤
   On täällä kuules ollu ihan hyvin lunta! Välillä se on vaan sellasta et sataa ja sulaa ja sataa ja sulaa, mut on ollu ihan kivasti. :)

   Delete
 5. tän mekon pitsit 5/5. ihana miten tässä kolmea ihan erilaista pitsiä ja silti lopputulos on ihanan harmoninen. ja noi selän napitukset.<3 ois kiva nähdä tää myös kevyen alushameen kanssa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia ihanuus ❤
   Kaikki pitsit sulassa sovussa ^^
   Tarkoitus olisikin laittaa vähän puffua alle, ei paljoa, koska hameosa on kuitenkin aika pieni..loppui kangas kesken, kun aloinkin suunnittelemaan jotain ihan muuta mitä aluksi lähdin tekemään. :P

   Delete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!