Friday, December 14, 2012

Simple Tamagoyaki

Täällä postailee pipi Saija..monta juttua estyny ny kipeyden takia, mutta kai sitä on parempi parannella ja sitten terveenä touhuta kaikenlaista. Tein eilen illan piristykseksi helppoa tamagoyakia, eli japanilaisittain paistettuja kananmunia, tosin simppelillä omalla versiolla. En oo piiiitkään aikaan syöny kananmunia, koska tiedän miten ne tuotetaan ja en todellakaan halua sitä touhua tukea rahapussillani, mutta jos nyt tämän kerran.

Here posting ill Saija..many things I was supposed to do had to cancel, but maybe it's better to get myself good and healthy and then do all kinds of stuff. Yesterday evening to cheer me up I did some easy tamagoyaki, which is fried eggs japanese style, althou this is my own version. I haven't eaten chicken eggs for a looong time, because I know how they produce them and I definetly don't wanna support that kind of behaviour with my wallet, but for just this once.


Näitä tarvitset:
Luomu-kananmunia (vähempi paha), soijakastiketta, suolaa, ruokaöljyä, paistinpannun ja pari muuta välinettä..

1. Riko 4-6 kananmunaa kuppiin, lisää soijakastike ja suola, sekoita haarukalla.
2. Kaada munaseos siivilän läpi toiseen kuppiin.
3. Kaada siivilöity munaseos lämmitetylle ja öljytylle paistinpannulle. (neliö tai pyöreä)
4. Paista miedolla lämmöllä, kunnes pinta ei ole ihan täysin paistunut. Munakas ei ole täysin kiinteä.
5. Rullaa munalättynen, viipaloi ja tarjoile. :)



What you need:
Organic-eggs (lesser evil), soy sauce, salt, cooking oil, frying pan and couple other tools..

1. Break 4-6 eggs to a cup, add soy sauce and salt, mix with a fork.
2. Pour the eggmix through a sieve to another cup or bowl.
3. Pour the sieved eggmix to a heated aned oiled frying pan. (square or round)
4. Fry with medium heat till the surface is not completely fried. The omelet is not completely solid.
5. Roll the omelet, slice and serve. :)


Lisäsin vähän suomalaisia luonnon yrttejä. / Added some natural finnish herbs.


Tamagoyaki paistetaan perinteisesti neliön muotoisella paistinpannulla, mutta se onnistuu myös pyöreälläkin, tulee vain pari tommosta ohutta "hukkapalaa", jotka voi huitasta vaikka heti suuhunsa. Tamagoyakin voi syödä sellaisenaan, tehdä siitä annoksen tai laittaa bentoon. Tein tämmösen piristysbenton sitten tästä. ^__^

Tamagoyaki is traditionally fried on a square shaped pan, but it can be done with a round one too, there's just couple of thin "wasteslices" that you can eat right away. Tamagoyaki is good to eat as it is, or you can make porper meal out of it or add as dish to a bento. I made this kind of cheering up-bento of these. ^__^


Bento-tarvikkeet löytyvät täältä: / The bento-items can be found here:



ღஐƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒஐღ


Haluan tähän lopuksi lisätä, että jos päätätte käyttää tehotuotettuja eläinperäisiä elintarvikkeita, tiedostakaa mistä ne tulevat ja minkälaista teollisuutta tuotteiden ostamisella tuette. Totuus on karu, mutta myös todellista.

I want to add that if you choose to use massproducted animal foods, acknowledge where they come from and what kind of industry you support by buying the products. The truth is harsh, but it's the reality.



❤~Saija

16 comments:

  1. Would you make one for me too? *_*
    nomnomnom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih..I have only two eggs left..maybe I could make mini-tamagoyaki? :D

      Delete
  2. *mhmmm* Tamagoyaki! Simple to do and great for a Bento :)

    ReplyDelete
  3. I make tamagoyaki often, and I put it in my bentos too :)

    ReplyDelete
  4. Katsoin pienen pätkän videota ja se riitti. :( Mietin vaan, että käsitelläänkö suomessakin noin eläimiä? Epäilen että ei, koska eikös täällä olla aika tarkkoja miten lihatuotanto sujuu. Onko sinulla mitään tietoa? Mitä tossa Kariniemen sivuja kattelin/videoo niin hyvin näyttää linnut sielä elävän, vai onko mielestäsi tässä joku "feikki"video, etteivät näytä kanalan todellista puolta??

    Tällänen kysymysryöppy.... :D Jäin vaan pohtimaan, että uskaltaako sitä syödä kotimaisia lihatuotteita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On jotenkin yleisesti mielikuva, että suomessa olisi paremmat olot tuotantoeläimillä, mutta ihan yhtä kauheuksia täälläkin on. Tulihan tässä joskus ilmi sellainenkin, että HK keitti sikoja elävältä. Täälläkin on aktivistit kuvannu salaa tosi hirveää materiaalia.

      Eläin, joka elää vain tuottaakseen itsestään ruokaa muille nopealla tahdilla, ei pääse koskaan elämään lajilleen tyypillisellä tavalla. Luomueläimet ovat sellainen vähempi paha. Itse tiedän miten maidonkin tuotanto vaikuttaa lehmiin ja niiden vasikoihin pahasti, vaikka sitä pidetään jotenkin vähemmän kauheana ruokana.

      Siitä voisi jauhaa vaikka kuinka, miten kasvisruokavalio on parempaa ihmiselle, luonnolle, ilmastonmuutokselle, on eettisempää jnejne.. Kasvisruokavalio ei kutienkaan tarkoita vain salaatin syöntiä, vegesafka on todella hyvää ja moni lihansyöjä ei huomaa, vaikkei ruuassa olisikaan lihaa. :)

      Delete
    2. Eikös snelmannin tiloilla ole eläimillä aika hyvät oltavat? ^_^ Nehän on perhetiloja ja vaikuttaisi hyviltä. Karu totuushan on se että eläimet kärsii ja tulee aina kärsimään tollasissa tehtaissa :c

      Delete
  5. Ihana ohje :> Näytti hyville. Pitääpi kokeilla nwn Kasvisruoka on niin hyvää, kun tässä semmoinen on!

    _______________________________________
    muovirakkaus.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. On tosi hyvää, vaikkei ihan täys vegesafkaa, kun on fetajuustoa ja kananmunaa. Pitääpi näyttää jotain kivoja kasvisruoka-vaihtoehtoja bentoihin tai ihan muutenkin. :)

      Delete
    2. Iso joo kasvisruoka- ja bentojutuille! Ja pikaista paranemista! :)

      Delete
    3. Pitääpi laittaa korvan taakse :)
      ..ja kiitoksia, tässä sitä yritetään toipua pikkuhiljaa.

      Delete
  6. Hmm, mutta luomukananmunathan on ihan okei? Häkkikanan ja "vapaan kanan" munat on niitä pahoja. Ja Tamagoyakihan on makea munakas? :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ne luomukanatkaan ihan semmosia mummolan pihan kanoja ole, ainakin erona on se, että ne pääsevät kesällä ulkoilemaan ja niille syötetään luomusafkaa. Onhan se kuitenkin se vähemmän paha vaihtoehto, mutta itse pitäydyn ostamasta lähes kokonaan.

      Tamagoyakia on monenlaisia, tää on semmonen yksinkertainen versio. Sekaan voi laittaa viinietikkaa, sokeria ja vaikka mitä, itse pidän enemmän suolaisesta mausta tässä kohtaa. :)

      Delete
  7. Voi miten söpön benton olet tehnyt!! ♥♥♥ (*uuu*) Osaisimpa itsekin tehdä, tällaisia olisi mukava nähdä lisää jos vain jaksat tehdä? Toivottavasti paranet pian!! ♥♥

    ReplyDelete
  8. En tiedä mistä mä eksyin tänne, mutta tämä on ehdottomasti söpöin blogi mihin olen koskaan törmännyt! Pidän hirveästi itämäisesta kulttuurista ja tämmönen överisöpöily on mieleenpainuvaa! <3 Jään seuraamaan ^^ +1 lukija

    http://keywordfashion.blogspot.fi/

    P.S Mulla on arvonta käynnissä, mistä löytyy varmasti jotain pehmoakin voitettavaa!

    ReplyDelete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!

Note: Only a member of this blog may post a comment.